Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SNS je sklamaná z poslankyne a exministerky L. Žitňanskej

Na archívnej snímke Lucia Žitňanská. Foto: TASR Martin Baumann

Exministerke spravodlivosti Žitňanskej vyčítajú, že pripravovala zákony v oblastiach registrovaných partnerstiev a legalizácie drog.

Bratislava 15. júla (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) je sklamaná z koaličnej poslankyne Národnej rady SR a exministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej (Most-Híd), ktorá na sobotnom Dúhovom Pride uviedla, že za jej pôsobenia vo vláde sa začalo pracovať na riešení právnej situácie párov rovnakého pohlavia. "Status quo v oblasti LGBTI bola podmienka našej účasti v koalícii," napísala strana vo svojom stanovisku, v ktorom tiež konštatovala, že na Slovensku nie je potláčaná žiadna menšina.

"SNS nikdy nepodporí registrované partnerstvá ani legalizáciu akýchkoľvek drog. Táto téma je pre nás v tejto koalícii uzavretá," vyhlásili národniari. Exministerke vyčítajú, že pripravovala zákony v týchto oblastiach a "nepohla ani prstom vo veciach, ktoré naozaj trápia občanov ako napríklad exekúcie".

"Prišla som podporiť, aby aj na Slovensku sme našli politickú silu na riešenie právnej situácie párov rovnakého pohlavia," povedal v sobotu Žitňanská. Priznala, že za jej pôsobenia vo vláde sa začalo na zmene príslušnej legislatívy pracovať. "Je to politická otázka. Podkladové a analytické materiály o tom, aké oblasti života treba riešiť, sme urobili," dodala. Zastala sa tiež verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej, o ktorej si národniari myslia, že by mala vo funkcii skončiť pre jej účasť na Pride a vyvesenie dúhovej vlajky na úrade.