Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

SNS: Ficovej vláde chýba konštruktívna opozícia, aj koaličný partner

Andrej Danko Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Vládny kabinet počas tohto roka nedokázal vyvážene reagovať na problémy spoločnosti, tvrdí Andrej Danko.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Rok vlády Roberta Fica (Smer-SD) ukazuje, že jednofarebná vláda pre Slovensko nie je vhodná. Vláda Roberta Fica podľa Slovenskej národnej strany (SNS) počas jedného roka ukázala, že na Slovensku chýba konštruktívna opozícia a že vláde chýba koaličný partner. Pre TASR to dnes vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

"Vládny kabinet počas tohto roka nedokázal vyvážene reagovať na problémy spoločnosti. Novelizácie zákonov, ako napríklad Zákonník práce, či zákon o dani z príjmu, utlmujú ekonomiku," uviedol. "V podnikateľskom sektore vzniká dlho nevídaná platobná neschopnosť, ktorá v konečnom dôsledku ovplyvňuje život každého občana," dodal. SNS podľa neho vyjadruje nespokojnosť aj s faktom, že finančné skupiny získali Slovenský plynárenský priemysel (SPP).

"Slovenská republika si vzorne plní povinnosti voči Európskej únii (EÚ). V rámci solidarity pomáha iným členským štátom v kríze. Je však smutné počúvať, že aj so slovenskou pomocou poskytne EÚ napríklad 10 miliárd eur, a na druhej strane sa objavujú informácie, že cyperský prezident, alebo jeho rodina, ukryli pred zdanením vyše 20 miliónov eur," podčiarkuje Danko.

"SNS vyjadruje vážne obavy z vývoja na Slovensku, pretože v ostatnom roku sa bohatí stali bohatšími a chudobní chudobnejšími. Tento rok nebol rokom istôt, ale rokom pokusov a omylov. Slovensko je na pokraji ekonomickej priepasti," tvrdí predseda SNS. Slovensko podľa neho stojí pred vážnymi rozhodnutiami najmä vo vzťahu k EÚ.

"SNS verí, že Smer-SD si uvedomí, že konštruktívna opozícia alebo koaličný partner sú prínosom pre samotnú vládnucu stranu. SNS vyzýva vládnucu stranu Smer-SD, aby začala konečne rešpektovať svojich politických oponentov, aby začala nominovať opozičných politikova do úradov, ktoré im patria. To je podľa SNS nevyhnuté nielen na kontrolu, ale aj na konštruktívnu pomoc vláde," uzavrel Danko.