Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Smer vyzval strany okrem hnutia Slovensko riešiť efektivitu rokovania

Na snímke plénum počas pokračujúcej rozpravy k návrhu štátneho rozpočtu na 6. schoôdzi parlamentu v Bratislave 21. decembra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana podporí návrh vedenia Národnej rady na sfunkčnenie parlamentu.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Koaličný Smer-SD chce hľadať s ostatnými parlamentnými stranami mimo opozičného hnutia Slovensko riešenie na návrat k efektivite rokovania v Národnej rade (NR) SR. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Ján Richter. Strana podporí návrh vedenia Národnej rady na sfunkčnenie parlamentu. Richter nekonkretizoval tento návrh.

"Podporíme riešenie vedenia NR SR, ktoré o 16.00 h predseda NR SR ponúkne na sfunkčnenie parlamentu, aby Slovensko malo platný a funkčný rozpočet na rok 2024 a nie provizórium," povedal Richter.

Smer-SD odmieta taktiku hnutia Slovensko. Chce vyzvať ostatné strany v NR SR, aby spolu hľadali riešenie tohto problému. "Prebieha neplodná rozprava, ale najmä nezmyselné pozmeňujúce návrhy, ktoré nič neriešia, len predlžujú schôdzu," povedal.

Dôvody hnutia Slovensko, že naťahujú rozpravu o návrhu štátneho rozpočtu, aby oddialili rokovanie o rušení Úradu špeciálnej prokuratúry, podľa Richtera už nie sú dostačujúce. Tieto zmeny totiž prídu na stôl až v januári. Pripomenul, že viaceré kategórie občanov sú odkázané na rozpočet a sú naň naviazané viaceré kompenzačné mechanizmy.