Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Slovenská národná strana víta stretnutie predstaviteľov USA a Ruska

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR Marko Erd

SNS vyjadrila vieru, že stretnutie presvedčí členov Európskej únie (EÚ) o tom, že sankcie voči Rusku sú neefektívne a zbytočné.

Bratislava 16. júla (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) víta jednodňový historický samit v Helsinkách, na ktorom sa zúčastnili ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Donald Trump. Koaličná strana v tlačovej správe pripomenula v súvislosti s ich stretnutím slová predsedu SNS Andreja Danka o tom, že "svetové veľmoci musia viesť dialóg k riešeniu lokálnych konfliktov s cieľom dosiahnutia mieru a hospodárskej spolupráce".



Slovensko má podľa strany svojou geopolitickou pozíciou a postavením v EÚ veľkú šancu byť sprostredkovateľom pre rôzne hospodárske vzťahy.

SNS vyjadrila vieru, že stretnutie presvedčí členov Európskej únie (EÚ) o tom, že sankcie voči Rusku sú "neefektívne a zbytočné". Sankcie voči Rusku sú podľa SNS neefektívne aj preto, že silnejšie štáty, ktoré sú členmi EÚ, stále intenzívne s Ruskou federáciou obchodujú.

"Ak dnes dôjde v Helsinkách k zlepšeniu vzťahov USA a Ruska, bude najlepšie pre EÚ bezodkladne zrušiť sankcie voči Rusku, pretože inak EÚ bude hospodársky strácať i naďalej," dodala v tlačovej správe k stretnutiu prezidentov USA a Ruskej federácie SNS.