Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Slovenka pašovala kokaín, zadržali ju maďarskí colníci

Ilustračné foto Foto: TASR

Slovenka drogu pašovala tak, že ju rozpustila v tekutine, v roztoku, ktorý mala v nádobke určenej pre kvapalinu do ostrekovača.

Segedín 18. augusta (TASR) - Z 31-ročnej Slovenky, ktorá na srbsko-maďarskom hraničnom priechode v Röszke v uplynulých dňoch maďarským colníkom uviedla, že sa vracia zo Srbska s párom kúpených topánok, sa vykľula sofistikovaná pašeráčka kokaínu.

Ako vyplýva zo slov hovorkyne príslušného regionálneho veliteľstva maďarskej Colnej a finančnej stráže Évy Vargovej Némediovej pre agentúru MTI, odhalená použila na pašovanie drogy v Európe mimoriadne zriedkavú a skôr pre južnú Ameriku charakteristickú metódu rozpustenia narkotika v tekutine, v danom prípade v roztoku, ktorý mala v nádobke určenej pre kvapalinu do ostrekovača.

Colníci si už na počiatku kontroly jej vozidla všimli, že nádobku upravili, že nie je spojená s ostrekovačom, takže odobrali vzorku, ktorej analýza potvrdila prítomnosť látky podobnej kokaínu, čo "osvedčil" aj štvornohý pomocník colníkov.

Maďarské colné orgány zhabali podozrivý obsah nádobky a ženu, spoločne s trestným oznámením, odovzdali kolegom zo župného veliteľstva polície, ktorí Slovenku zadržali pre dôvodné podozrenie z drogového deliktu.

Aj keď ešte pokračuje precízne stanovenie množstva pašovanej drogy, už teraz je zrejmé, že v zmysle platnej maďarskej legislatívy pôjde o značné množstvo.