Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Šimečka: Poslanci PS budú o rozpočte diskutovať odborne a kriticky

Na snímke podpredseda NR SR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 6. schôdze parlamentu v Bratislave 19. decembra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Predseda hnutia a podpredseda parlamentu Michal Šimečka tak reagoval na výzvu premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Bratislava 21. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR z hnutia Progresívne Slovensko (PS) budú o štátnom rozpočte diskutovať odborne, vecne a kriticky. Predseda hnutia a podpredseda parlamentu Michal Šimečka tak reagoval na výzvu premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

"Pokiaľ ide o aktuálne prejednávaný rozpočet, poslanci a poslankyne PS k nemu budú diskutovať odborne, vecne a tvrdo kriticky. A rovnako sme pripravení bojovať aj proti mafiánskemu balíčku," uviedol Šimečka.

Reagoval aj na vyjadrenie premiéra o tom, že k novele Trestného zákona a návrhu na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry sa bude rokovať až 8. alebo 9. januára. Šimečka to vníma ako uznanie prehry, keďže pôvodne chcela vláda návrh prerokovať ešte pred Vianocami.

Premiér vo štvrtok v reakcii na obštrukcie v NR SR vyhlásil, že opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu. Obvinil opozíciu, že prostredníctvom obštrukcií chce dosiahnuť neschválenie štátneho rozpočtu. Upozornil preto, že by to malo vážne dôsledky na život bežných ľudí. Verí, že sa v parlamente podarí napokon rozpočet schváliť ešte tento rok a vyzval opozíciu, aby tomu prestala brániť.