Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Šimečka: Je mi ľúto, že to nevyšlo, Korčok by bol výborným prezidentom

Na snímke podpredseda parlamentu a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka prichádza do volebnej centrály kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka v Bratislave 6. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Gratulujem Petrovi Pellegrinimu. Chcel by som veriť, že bude lepším prezidentom, ako je predsedom parlamentu, uviedol predseda opozičného parlamentného hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. apríla (TASR) - Je mi veľmi ľúto, že to tesne nevyšlo. Ivan Korčok by bol výborným prezidentom. Uviedol to predseda opozičného parlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka v reakcii na výsledky druhého kola prezidentských volieb. TASR o tom informovala riaditeľka mediálneho oddelenia PS Alena Kuišová.

"Gratulujem Petrovi Pellegrinimu. Chcel by som veriť, že bude lepším prezidentom, ako je predsedom parlamentu. Mal by pamätať na to, že jeho úlohou je zastupovať všetkých občanov a občianky Slovenska - aj tých vyše milióna z nich, ktorí si priali za prezidenta Ivana Korčoka," uviedol Šimečka. Konštatoval, že Korčok odviedol spolu so svojím tímom vynikajúcu kampaň.

Zhodnotil, že kampaň bola zo strany Ficovej vlády a koalície plná podrazov, klamstiev, strašenia a prekračovania písaných aj nepísaných pravidiel súťaže. "Potvrdzuje sa, že pre Slovensko predstavujú nebezpečie a nezastavia sa pred ničím," poznamenal.

Zároveň dodal, že vyhrali relatívne tesne. "Nesmieme strácať nádej. Musíme spolupracovať, musíme sa zmobilizovať a musíme ich začať porážať v každých ďalších voľbách, ktoré nás čakajú. Už čoskoro. Je to ťažké, ale som presvedčený, že sa to dá," povedal.