Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prešovský a Košický kraj môžu do večera potrápiť búrky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výstraha druhého stupňa na východnom Slovensku trvá do 19.00 h.

Bratislava 12. júna (TASR) – Obyvateľov v Prešovskom a Košickom kraji môžu až do utorkových večerných hodín potrápiť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu druhého stupňa pred búrkami. Informuje o tom na svojom webe.

V okresoch na východe Slovenska sa ojedinele očakáva výskyt silných búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "Spolu s búrkami hrozia aj prívalové zrážky s úhrnmi 30 - 50 mm a nárazmi vetra s rýchlosťou 70 - 95 km/h," informujú meteorológovia.

V okresoch na východe Slovenska sa ojedinele očakáva výskyt silných búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.
Foto: SHMÚ

Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch, ale aj stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc či podchodov a podjazdov. Výstraha druhého stupňa na východnom Slovensku trvá do 19.00 h.

Na ostatnom území krajiny je vyhlásený prvý stupeň pred búrkami. S možným výskytom búrok treba počítať aj v nasledujúcich dňoch. SHMÚ vydal výstrahu aj na stredu (13.6.).