Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

SaS vládu kritizuje za neodborné a zlé ekonomické rozhodnutia

Foto: TASR/Martin Baumann

Receptom na riešenie situácie v krajine je podľa Sulíka okamžité zlepšenie podnikateľského prostredia, dôkladná reforma odvodov a riešenie rómskej problematiky.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Po roku vlády istôt sú isté dve veci. Zo zaslúžených istôt sa vykľuli rany istoty a predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) si zrejme povedal, že keď je zle, aspoň nech má Slovensko šaša za premiéra. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičnej SaS Richard Sulík.

"Máme premiéra, ktorý urobí tisíc kľukov, ale nevie riešiť problémy Slovenska občanov, čo by mal štátnik robiť. Problémy, ktorým Slovensko čelí, je niekoľko a sú vážne. Máme najviac nezamestnaných za posledné roky, stále vysoký deficit, problémom je aj lokajstvo voči Bruselu, kde Fico servilne plní príkazy. Vracia sa aj rozkrádanie z rokov 2006 až 2010," hodnotil Sulík.

Za najväčší problém považuje zlé a neodborné ekonomické rozhodnutia. Podpredseda strany Jozef Mihál tu poukázal najmä na stále rastúcu nezamestnanosť. "Rozhodne nie je pravda, že za to môže kríza, môžu za to zlé vládne opatrenia. Ficova vláda je továreň na výrobu nezamestnaných, úspešne sa jej darí a prosperuje. Postihnutí boli dohodári a živnostníci, to nie sú žiadni boháči. Takýto ľudia doplatili na to, čo tu stvára Fico a jeho družina," povedal exminister práce. Liberáli pri tejto príležitosti spustili aplikáciu na stránke SaS Šklb-O-mat, kde si môžu záujemcovia vypočítať, o koľko ich "Fico tento rok ošklbe".

Foto: TASR/Martin Baumann


Ľ. Galko odmieta, že vláda je po roku bez škandálov


Podpredseda SaS Ľubomír Galko odmietol tvrdenia premiéra, že vláda je po roku bez škandálov. "Je to fikcia, platí pravý opak. Každodenná podlá Ficova politika a arogancia moci v sebe nesie množstvo škandálov. Smeráci na nás vypustili celú tlupu goríl. Prenájom luxusnej limuzíny za cenu nového auta, to nie je novodobé smerácke gorilie mláďa? Vývoj mobilného radiačného laboratória za 636.000 eur na ministerstve hospodárstva, to nie je ďalšie gorilie mláďa? Reklamná kampaň na predaj českých sladkovodných rýb za 684.000 eur, nákup reklamných a marketingových služieb pre Tipos za 4,76 milióna eur, nákup dvoch luxusných aerotaxíkov pre ministra obrany za 9,8 milióna eur priamo bez súťaže, nie je toto celá gorilia rodinka?" pýtal sa Galko.

Spomenul aj predražený nákup kvetov či kancelárskych potrieb. "Je škandálom ako Brno, keď krajina s totálne rozbitými cestami a výrazne zadlženým zdravotníctvom takto plytvá. O to horšie je, že smeráci tieto obskúrne biznisy obhajujú často neuveriteľne arogantným spôsobom. Majú 83 Kolesíkov a myslia si, že môžu všetko," uzavrel.

Receptom na riešenie situácie v krajine je podľa Sulíka okamžité zlepšenie podnikateľského prostredia, dôkladná reforma odvodov a riešenie rómskej problematiky. "Toto všetko nájde Fico na našej internetovej stránke. Nech sa obslúži, aby aspoň niečo po sebe zanechal," uzavrel.

UPOZORNENIE: TASR sa pokúsi získať reakciu predsedu vlády SR.