Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Š. Harabin: Jednoznačne som víťaz volieb

Štefan Harabin, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Podľa Harabina hrozí, že prezidentské voľby budú aj skôr, ako o päť rokov.

Bratislava 17. marca (TASR) – Jednoznačne som víťaz volieb, bez peňazí, bez podpory strán a bez podpory médií. V nedeľňajšej relácii TA3 V politike to uviedol neúspešný kandidát na post prezidenta Štefan Harabin.

Chybu v kampani si nepripúšťa. Tvrdí, že voliči iného neúspešného kandidáta Mariana Kotlebu (ĽSNS) posunuli do druhého kola Maroša Šefčoviča. K výsledkom volieb Šefčovičovi aj Zuzane Čaputovej zablahoželal, ale ako dodal, "neblahoželá im k hodnotám, ktoré majú".

Harabin zdôraznil, že v predvolebnej kampani odmietal akékoľvek kupčenie s hlasmi voličov. Ako priznal, v predvolebnej kampani ho oslovilo "viacero politických strán", medzi nimi aj ĽSNS. Opakovane však zdôrazňoval, že Zuzana Čaputová kupčila s Robertom Mistríkom. "V prospech koho sa vzdal? V prospech mňa?," povedal Harabin. Tento problém by mal podľa neho riešiť prokurátor.

Harabin mieni, že ani Marian Kotleba v predvolebnej kampani neponúkal vhodné riešenie problémov Slovenska. Tými stále podľa jeho slov ostávajú zánik Slovenska, zánik rodiny a zánik suverenity. "Jedine ja zo všetkých adeptov som ponúkal aj riešenia, aj odvahu, aj schopnosť zobrať bremeno zodpovednosti na vlastné plecia," uviedol.

Podľa Harabina hrozí, že prezidentské voľby budú aj skôr, ako o päť rokov. Sám seba vidí v pozíciách prezidenta SR, sudcu Najvyššieho súdu SR, prípadne sudcu v Luxemburgu či v Štrasburgu. Dodal, že žiadnu politickú stranu zakladať nebude. Nevyjadril sa však jednoznačne, či vstúpi do niektorej z existujúcich strán.