Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

RTVS prinesie naživo dva duely so Z. Čaputovou a M. Šefčovičom

Na archívnej snímke kandidáti na prezidenta SR Zuzana Čaputová (vľavo), ktorá získala najviac hlasov v 1. kole sobotňajších prezidentských volieb podľa neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR a druhý najvyšší počet získal Maroš Šefčovič (vpravo) počas diskusie v budove RTVS v nedeľu 17. marca 2019 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Prvý duel prinesie Rádio Slovensko v sobotu 23. marca o 12.10 h. Prezidentskí kandidáti budú hovoriť nielen o aktuálnych témach, ale aj o plánoch, úlohách a právomoci novej hlavy štátu.

Bratislava 22. marca (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prinesie pred druhým kolom prezidentských volieb naživo dva diskusné duely so Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Prvý duel prinesie Rádio Slovensko v sobotu 23. marca o 12.10 h. Prezidentskí kandidáti budú hovoriť nielen o aktuálnych témach, ale aj o plánoch, úlohách a právomoci novej hlavy štátu na domácej i zahraničnej politickej scéne. Debatu bude naživo zo spravodajského štúdia Slovenského rozhlasu vysielať aj televízna Jednotka.

Rovnako naživo odvysiela Slovenský rozhlas aj Jednotka finálny televízny duel v stredu 27. marca od 20.15 h. Moderátori spolu s prezidentskými kandidátmi zhodnotia predvolebnú kampaň. "Pýtať sa budú na konkrétne kroky, ktorými chcú zmierniť napätie v polarizovanej spoločnosti a na ich postoje a plány, ktoré budú presadzovať v kontexte aktuálnych tém z domácej aj zahraničnej politiky," doplnila Rusnáková.

Obidva duely budú vysielané naživo aj na webovej stránke www.rtvs.sk a na sociálnej sieti.

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 30. marca.