Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rozhodnutie developerov o investíciách zobral Fico na vedomie

Na archívnej snímke predseda vlády SR Robert Fico.
Foto: TASR - Martin Baumann

Premiér Robert Fico avizoval, že hlavné mesto by malo dostať 13 miliónov eur na opravu ciest. Časť pomoci má byť nenávratná, zvyšok pôžička.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) zobral na vedomie rozhodnutie developerov HB Reavis a J&T Real Estate, ktorí stiahli nateraz svoje žiadosti o udelenie štatútu významnej investície pre ich projekty v Bratislave.



"Dnes na porade mi bolo povedané, že ani jeden, ani druhý návrh na rokovaní vlády nebudú. Nebolo to vôbec konzultované s koaličnými partnermi. Ja som túto informáciu len dostal na vedomie dnes, že tieto veci nebudú na rokovaní vlády. To je všetko," reagoval Fico na novinársku otázku, či sa tak stalo pre odpor koaličných partnerov.



Podľa Fica je preto dôležité, aby sa na stredajšom (13.12.) rokovaní kabinetu ponúkli témy, ktoré oslovia bratislavskú verejnosť. Avizoval, že hlavné mesto by malo dostať 13 miliónov eur na opravu ciest. Časť pomoci má byť nenávratná, zvyšok pôžička. Peniaze by mali smerovať aj do Slovenskej národnej galérie či Slovenského národného divadla.

Developeri HB Reavis a J&T Real Estate v pondelok stiahli svoje žiadosti o udelenie štatútu významnej investície pre ich projekty v Bratislave. Na brífingu to oznámil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD). O týchto žiadostiach tak v stredu nerozhodne ani vláda, hoci to bolo v pláne.