Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Bezák dostal zákaz vyjadrovať sa až do rozhodnutia o jeho pôsobení

Róbert Bezák Foto: TASR/Pavol Remiaš

Bezáka odvolal z postu dnes už bývalý pápež Benedikt XVI. začiatkom júla.

Bratislava 3. marca (TASR) - Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák sa má zdržať akýchkoľvek vyjadrení pre médiá, vrátane svojich duchovných príhovorov. Túto požiadavku prefekta Kongregácie pre biskupov kardinála Marca Ouelleta mu v stredu (27. 2.) tlmočil na stretnutí v Ríme generálny predstavený rehole redemptoristov.

"Zástupcov médií prosím o rešpektovanie tejto skutočnosti. Touto cestou ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi doteraz prejavili priazeň, blízkosť, pomoc a podporu. Ostávam s vami spojený v modlitbách a zahŕňam vás do svojich duchovných prosieb," uviedol v stanovisku pre TASR Bezák.

Bezáka odvolal z postu dnes už bývalý pápež Benedikt XVI. začiatkom júla. Podľa nariadenia, ktoré mu listom oznámil apoštolský nuncius, sa Bezák nemal zdržiavať na území Trnavskej arcidiecézy a mal zakázaný kontakt s médiami. Napriek tomu koncom decembra prelomil mlčanie a v diskusných reláciách viacerých televízií sa vyjadril o svojich pocitoch v súvislosti s odvolaním. Od februára navyše uvádzal niekoľko dielov relácie Slovo v čase v spravodajskej televízii TA3. Divákov mal sprevádzať pôstnym predveľkonočným obdobím.