Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Richter: Smer má záujem, aby sa na tejto schôdzi rokovalo štandardne

Na snímke poslanec NRSR Ján Richter (Smer-SD) . Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci Smeru podporia podľa Richtera všetkých päť predložených návrhov na skrátené legislatívne konania.

Bratislava 31. januára (TASR) - Koaličný Smer-SD má záujem, aby sa na aktuálnej schôdzi Národnej rady SR rokovalo štandardne, od 9.00 do 19.00 h. V stredu to uviedol predseda poslaneckého klubu Ján Richter.

"Boli by sme radi, keby táto schôdza štandardizovala pomery v národnej rade,"
vyhlásil Richter. Chcel by tak, aby poslanci prerokovali všetky body programu vrátane tých presunutých z decembra a ukončili aktuálnu schôdzu bez potreby odkladania zákonov na ďalšiu schôdzu.

To, ako sa postaví koalícia k rozprave k novele Trestného zákona v druhom čítaní, záleží podľa predsedu klubu od správania opozičných poslancov. "Do akej miery chcú pokračovať v čítaní telefónnych zoznamov a nezmyselnom predlžovaní," podotkol s tým, že rokovanie parlamentu je súčasťou prezidentskej kampane. Zatiaľ neavizuje nočné rokovania. Pripomenul, že zmeny môžu navrhnúť tri poslanecké kluby.

Poslanci Smeru podporia podľa Richtera všetkých päť predložených návrhov na skrátené legislatívne konania. "Viaceré sú tu preto, lebo ideme opravovať to, čo pokazili, pobabrali naši predchodcovia," poznamenal. Ako dodal, niektoré zákony sú nevykonateľné alebo potrebujú zmeny. Zdôraznil najmä potrebu upraviť stavebnú legislatívu.