Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra eviduje podnety v súvislosti s prezidentskými voľbami

Na snímke príprava volebnej miestnosti v priestoroch Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne 5. apríla 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Väčšinu podnetov štátna komisia vyhodnotila, že nie sú porušením zákona o volebnej kampani, alebo ich postúpila príslušným orgánom štátnej správy, priblížil rezort.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. mája (TASR) - Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán a Ministerstvo vnútra (MV) SR evidujú viacero podnetov k porušeniu volebnej kampane či moratória pri voľbách prezidenta. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Rezort skonštatoval, že viacero podnetov doručených štátnej komisii sa týkalo rovnakej veci. "Väčšinu podnetov štátna komisia vyhodnotila, že nie sú porušením zákona o volebnej kampani, alebo ich postúpila príslušným orgánom štátnej správy," priblížil s tým, že uznesenia, ktoré štátna komisia prijala k jednotlivým podnetom, budú zverejnené aj na stránke štátnej komisie.

"MV SR dostalo v súvislosti s voľbami prezidenta SR viacero podnetov, avšak keďže viaceré upozorňujú na rovnaké porušenie zákona o volebnej kampani, ich počet neupresňujeme," doplnil rezort. Deklaroval, že sa nimi zaoberá a ich relevantnosť vyhodnotí po prešetrení a ukončení konania. "MV v súčasnosti vykonáva úkony smerujúce k začatiu konania v týchto veciach, ako aj vo veci, kde ministerstvo nadobudlo podozrenie z porušenia zákona z vlastnej činnosti," uzavrelo ministerstvo.