Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Rezort školstva pripravuje zmeny v oblasti reedukačných centier

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR na Stromovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko vyzvalo v utorok ministra školstva a vládu, aby zatvorili reedukačné centrum v Bystričanoch.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. apríla (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVM) SR si uvedomuje alarmujúci stav reedukačných centier. Rezort školstva už doteraz aplikoval riešenia a pripravuje aj ďalšie systémové a legislatívne zmeny. Pre TASR to uviedli z odboru komunikácie a marketingu MŠVVM. Návrh riešenia má minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) predložiť parlamentnému školskému výboru do konca apríla.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje, že inšpekcia vykonala v priebehu februára a marca dozor mimo plánu dozornej činnosti z dôvodu potreby preverenia plnenia povinností dozorovaných subjektov. Výsledky inšpekčnej činnosti zverejnili na webe ministerstva. "Dotknuté úrady práce aktuálne prijímajú opatrenia na odstránenie zistených nedostatkov, ktoré inšpekcii v sociálnych veciach doručia najneskôr do 30. apríla 2024," uviedli pre TASR z tlačového oddelenia ministerstva práce.

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) vyzvalo v utorok ministra školstva a vládu, aby zatvorili reedukačné centrum v Bystričanoch. Predstavitelia PS realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel. Zistenia hnutiu potvrdili bývalí zamestnanci aj niekdajší chovanec. Zariadenie stojí štát podľa PS viac ako 600.000 eur ročne, no neplní si svoj účel.