Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Remišová: Prezidentské voľby ukázali, že Slovensko je veľmi rozdelené

Na snímke Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Jakub Kotian

Strana Kresťanská únia (KÚ) verí, že víťaz volieb Peter Pellegrini bude zastupovať aj záujmy konzervatívcov a kresťanov.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Prezidentské voľby ukázali, že Slovensko je veľmi rozdelené a potrebovalo by viac spájať. Uviedla to predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Strana Kresťanská únia (KÚ) verí, že víťaz volieb Peter Pellegrini bude zastupovať aj záujmy konzervatívcov a kresťanov.

Podľa Remišovej je takmer isté, že vládna koalícia bude pokračovať vo svojej "šialenej" politike rozvratu Slovenska. "Petrovi Pellegrinimu sa podarilo preklamať sa do prezidentského paláca, ale napriek prehre Ivana Korčoka má demokratické Slovensko stále obrovský potenciál na ďalšie vzopätie sa voči garnitúre zla. Boj za úspešné, prosperujúce a bezpečné Slovensko preto nevzdáme," uviedla v stanovisku.

Kresťanská únia rešpektuje zvolenie prezidenta v demokratických voľbách. "Veríme, že bude zastupovať všetkých občanov Slovenska, nielen záujmy liberálov, ale aj konzervatívcov a kresťanov," uviedla strana.

Oficiálnym víťazom druhého kola prezidentských volieb je Pellegrini s celkovým ziskom 53,12 percenta hlasov. Korčok získal 46,87 percenta hlasov. Volebná účasť v druhom kole dosiahla 61,14 percenta.