Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák: Máme pravidelné správy o vývoji situácie ohľadom Karola M.

Robert Kaliňák Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ako dodal, momentálne slovenská strana čaká, keďže Karol M. dostal od súdu v Belize 28 dňovú ochrannú lehotu, počas ktorej ho z krajiny nemôžu vyhostiť.

Bratislava 25. júla (TASR) - Ministerstvo vnútra má pravidelné správy o tom, ako sa vyvíja situácia okolo Karola M. "Akonáhle bude vypočutý, verím, že sa opätovne dostane do rúk polície, ktorá ho bude môcť vydať," poznamenal šéf rezortu Robert Kaliňák po dnešnom rokovaní vlády.

Ako dodal, momentálne slovenská strana čaká, keďže Karol M. dostal od súdu v Belize 28 dňovú ochrannú lehotu, počas ktorej ho z krajiny nemôžu vyhostiť. "Naše aj policajné orgány v Belize urobili všetky úkony k tomu, aby bol vydaný," upozornil s tým, že tamojšia súdna moc ho chce podrobiť vypočutiu, a preto prerušila jeho vydávací proces.

Najvyšší súd v Belize vydal 17. júla príkaz proti deportácii, premiestneniu alebo vyhosteniu Karola M., ktorý je na Slovensku okrem iného obžalovaný v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave a spoluobvinený z vraždy bratislavského bossa Petra Čongrádyho. Karola M. zadržali 11. júla v meste San Pedro po tom, ako ho vypátral Interpol.