Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pútnici do Ríma získajú informácie o ubytovaní na jednom mieste

Námestie sv. Petra vo Vatikáne Foto: TASR/Michal Svítok

Informácie sú na stránke kolegiumrim.kbs.sk zoradené v dvoch kategóriách.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda ponúka slovenským pútnikom na svojom webe novinku. Je ňou prehľad o ubytovaní v rehoľných domoch a cirkevných organizáciách v Ríme.

Informácie sú na stránke kolegiumrim.kbs.sk zoradené v dvoch kategóriách. Pre tých, ktorí hľadajú ubytovanie, kde je možné dohovoriť sa aj bez znalosti cudzieho jazyka a tie, pri ktorých je na vybavenie potrebná aspoň základná znalosť talianskeho či anglického jazyka. Nechýbajú kontaktné údaje a ceny.

"Pre túto službu sme sa rozhodli, pretože mnoho ľudí sa nás opakovane pýta tú istú vec - kde nájsť v Ríme dostupné ubytovanie," povedal duchovný správca Slovenskej katolíckej misie v Ríme Martin Kramara. Pripomína, že stránka tiež ponúka zoznam rád, ako najlepšie cestovať v Ríme, ako cestovať z letiska do centra, ako aj prehľad o najzaujímavejších pútnických a historických pamiatkach. Nechýbajú aktívne odkazy na knižných turistických sprievodcov s dobrým prehľadom o rozličných zaujímavostiach Večného mesta.

Novinka je súčasťou prestavby internetovej stránky Pápežského kolégia, kde je možné nájsť nielen informácie o ňom samotnom, ale aj o pozadí jeho vzniku. Návštevníci nájdu na stránke liturgický program v kolégiu, ako aj informácie o tamojšej kaplnke. Stránka obsahuje aj fotogalériu. Medzi novinkami je aj časopis o živote Slovákov žijúcich v Ríme. Pápežské kolégium sv. Cyrila a Metoda vzniklo po tom, ako v roku 1998 bl. pápež Ján Pavol II. povýšil Slovenský ústav sv. Cyrila a Metoda na Pápežský slovenský ústav.

TASR informácie poskytla Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.