Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Prokurátor i Branislav P. podali odvolanie v kauze nákupu nábytku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Samosudca ŠTS uznal obžalovaného ešte v novembri za vinného zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) i obžalovaný Branislav P. podali odvolanie proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v kauze nákupu nábytku pre Univerzitnú nemocnicu Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. Súd Branislava P. zatiaľ neprávoplatne odsúdil na súhrnný sedemročný trest väzenia.

Samosudca ŠTS uznal obžalovaného ešte v novembri za vinného zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. "Uložil mu súhrnný trest odňatia slobody vo výmere sedem rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," spresnila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Súd uložil obžalovanému povinnosť nahradiť poškodenej UNLP v Košiciach škodu vo výške 151.260 eur. "Rozsudok nie je právoplatný, keďže obžalovaný proti nemu podal odvolanie, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR. Prokurátor si ponechal zákonom stanovenú lehotu na vyjadrenie," podotkla hovorkyňa.

Napokon sa odvolal aj prokurátor. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal odvolanie voči rozsudku, voči trestu, v zákonnej lehote. Po doručení rozsudku bude odvolanie odôvodnené," priblížila pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Obžalovaný Branislav P. si momentálne odpykáva päťročný trest väzenia za kauzu nákupu ultrazvukov pre UNLP v Košiciach. Ide o synovca nebohého expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku.