Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Proces s Anjelom smrti sa ešte neskončil, chýbali znalci

Ide o posledných svedkov, a preto by sa po ich výsluchu mohol proces dostať do záverečnej fázy.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Koncu súdneho procesu s Jaroslavom D., médiami prezývaným Anjel smrti, zabránili traja znalci, ktorí neprišli na dnešné pojednávanie Okresného súdu Bratislava 1. Súd preto musel pojednávanie odročiť na 14. novembra a znovu ich predvolá. Ide o posledných svedkov, a preto by sa po ich výsluchu mohol proces dostať do záverečnej fázy.

Jaroslav D. je obžalovaný z toho, že 10. júna 2011 ako ošetrovateľ v nemocnici na bratislavských Kramároch úmyselne podal 63-ročnej pacientke liek na zníženie tlaku, po ktorom zomrela. Súd na dnešnom pojednávaní vypočul znalkyňu z odboru psychológie. Na žiadosť obhajcu obžalovaného nebola pri jej výsluchu prítomná verejnosť.

"Viac ľudí zabil iba Breivik!" povedal na júlovom pojednávaní s Jaroslavom D. svedok, ktorý s ním strávil krátky čas vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Podľa jeho slov sa mu obžalovaný priznal, že v bratislavskej nemocnici pripravil o život 20 a v trenčianskej nemocnici, v ktorej pracoval predtým, až 40 pacientov. Jaroslav D. sa na súde bráni tým, že pacientke namiesto lieku na stlmenie bolesti podal nesprávny liek.