Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pri hľadaní prezidentského kandidáta sa vraj spomína aj R. Bezák

Toto meno sa tiež objavilo v diskusiách opozície o spoločnom prezidentskom kandidátovi.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Róbert Bezák, Iveta Radičová, Andrej Kiska, Pavol Hrušovský, ale aj Milan Lasica. To sú vraj mená, ktoré sa objavili v diskusiách opozície o spoločnom prezidentskom kandidátovi. "Objavujú sa viaceré mená, aj meno pána Bezáka, Kisku či pani Radičovej," povedal pre TASR podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Dodal, že je dôležité, aby sa títo ľudia k možnej kandidatúre vyjadrili. Upozornil, že bez ich záujmu kandidovať politické strany ich navrhnúť nemôžu. Štefanec poznamenal, že v súčasnosti prebiehajú v pravici diskusie o spoločnom kandidátovi, ale o menách je predčasné hovoriť. "Naším záujmom je spoločný kandidát," zopakoval.

Prezidentské voľby sa na Slovensku uskutočnia v roku 2014. Podľa Ústavy SR môže kandidáta na hlavu štátu navrhnúť minimálne 15 poslancov NR SR alebo 15.000 občanov formou petície. Kandidát musí mať minimálne 40 rokov. Záujem kandidovať avizoval zatiaľ Ján Čarnogurský. Doteraz sa ako možný kandidáti spomínali premiér Robert Fico (Smer-SD), bývalý šéf KDH Pavol Hrušovský, bývalý veľvyslanec SR v USA Martin Bútora a aj zakladateľ Dobrého Anjela Andrej Kiska.