Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Prezidentský kandidát Ľudovej platformy má byť statočný a nekomunista

Vyjadril sa Ján Hudacký v diskusnej relácii TA3 V politike.

Bratislava 10. marca (TASR) – Skúsený, statočný a nekomunista. Takto vidí podpredseda KDH Ján Hudacký spoločného kandidáta Ľudovej platformy na prezidenta. "Aby tu pohrobkovia komunistov nemuseli naďalej rozširovať socialistickú ideológiu, ktorá sa do určitej miery prenáša aj do ekonomiky," vysvetlil v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike.

Potvrdil, že rokovania na túto tému medzi KDH, SDKÚ-DS a Mostom-Híd sú veľmi intenzívne. "Chceme spoločného kandidáta. Tieto strany tvoria silu a máme šancu, ak sa zhodneme na konkrétnom kandidátovi, ho aj presadiť," podčiarkol.

To, že spomínané politické subjekty sú vo fáze hľadania najoptimálnejšieho uchádzača o najvyšší ústavný post, potvrdil tiež podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. Podľa neho je nervozita úplne zbytočná, stačí, ak sa ku konečnej dohode dospeje na jeseň tohto roka. "Máme ešte čas," podotkol.

Pre jeho stranu je momentálne absolútnou prioritou spoločný postup v regionálnych voľbách vo všetkých ôsmich samosprávnych krajoch. Pracuje sa na kandidátke Ľudovej platformy na predsedov a poslancov samosprávnych krajov. "Ak sa pridajú ďalšie stredopravé strany, napríklad SaS, budeme len radi," dodal.

Na to, aby médiá netlačili Ľudovú platformu do rýchleho rozhodnutia pri výbere spoločného prezidentského kandidáta, vyzval aj podpredseda Mosta-Híd Ivan Švejna. "Radšej to urobme neskôr, ale poctivo a nájdime takú osobu, ktorá nielen že prejde do druhého kola, ale bude schopná aj zvíťaziť," vyhlásil s tým, že Most-Híd preferuje, aby sa hľadanie skončilo v rozumnom čase tak, aby zostal dostatok priestoru na kampaň.