Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Prezident nepovedal, či by vymenoval D. Sakovú za ministerku vnútra

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR Michal Svítok

Hlava štátu naďalej nepovedala ani to, či sa bude v budúcoročných prezidentských voľbách opäť uchádzať o najvyšší post v štáte. Povie to do septembra.

Zvolen 20. apríla (TASR) - Ministrom vnútra musí byť osoba, ktorá nepolarizuje spoločnosť a získa späť dôveru v políciu. Povedal to vo Zvolene prezident SR Andrej Kiska po stretnutí s budúcimi novinármi. Mená, ktoré sa objavujú v médiách, Kiska nekomentuje. Nepovedal ani to, či by vymenoval za ministerku vnútra štátnu tajomníčku Denisu Sakovú, ktorá sa spomína najčastejšie.

Hlava štátu naďalej nepovedala ani to, či sa bude v budúcoročných prezidentských voľbách opäť uchádzať o najvyšší post v štáte. Povie to do septembra. Študentom na Štúrovom pere vo Zvolene pri otázke o kandidatúre sľúbil, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby Slovensko bolo dobrou krajinou pre život a aby nová vláda bola dobrá a slušná.



S budúcimi novinármi sa stretol v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene na vyhodnotení súťaže Štúrovo pero. Hovoril s nimi aj o úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Za dva mesiace od nej sa podľa jeho slov udialo na Slovensku veľa, ale stále nie dosť. "Potrebujeme zmeniť štýl vládnutia, politici si musia uvedomiť, že ich úlohou je slúžiť ľuďom a tejto krajine," zdôraznila hlava štátu počas diskusie.

Prezident vyzdvihol prácu novinárov a zdôraznil, že sa nesmú báť. Byť novinárom je podľa neho nie povolanie, ale poslanie. Odmietol, aby politici novinárom nadávali.