Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

FICO: Želám si, aby M. Maďarič ostal ministrom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Podpredseda Smeru-SD a minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý prišiel na rokovanie priamo z Bruselu, tvrdí, že nevie, čo sa bude diať.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Predseda Smeru-SD a premiér Robert Fico si želá, aby minister kultúry Marek Maďarič, ktorý sa vzdal postu podpredsedu Smeru-SD, ostal vo vládnej funkcii. Povedal to novinárom pred štvrtkovým rokovaním predsedníctva s tým, že už má návrh na nového podpredsedu, ktorého bude v sobotu (9.12.) voliť stranícky snem.



Kto novým podpredsedom bude, zatiaľ povedať nechcel. "Každý má právo sa rozhodnúť, či chce, alebo nechce pracovať v špičkovej politike. Rešpektujem jeho rozhodnutie, je mi to do určitej miery ľúto," povedal na margo Maďariča.

Zároveň poprel, že by sa malo na predsedníctve hovoriť o zmenách vo vláde. Ministra práce Jána Richtera, o ktorom sa hovorilo, že by sa mal naplno venovať len pozícii generálneho manažéra strany, označil Fico za špičkového ministra. "Chceme profesionalizovať stranícku činnosť a je u nás hlboká diskusia, ako to urobiť. Mne na Jánovi Richterovi záleží ako na ministrovi práce," uistil.

Podpredseda Smeru-SD a minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý prišiel na rokovanie priamo z Bruselu, tvrdí, že nevie, čo sa bude diať. "Je to slobodná vôľa každého sa rozhodnúť. Marek je vždy platným členom tímu. On sa chcel vzdať už viackrát," komentoval Maďaričovu abdikáciu. Kaliňák si zároveň nemyslí, že Maďarič odstúpil kvôli nemu a zopakoval, že jeho na abdikáciu zo straníckej funkcie nikto nevyzval.

Richard Raši, ktorý sa spomínal ako nový minister práce, povedal, že Richterovo rozhodnutie ostať vo vláde akceptuje a nie je z toho smutný. "Nežil som tou funkciou," deklaroval.

Podpredseda Smeru-SD a minister hospodárstva Peter Žiga vníma Maďaričovo rozhodnutie ako škodu. "Beriem to na vedomie. Myslím si, že pán Maďarič je dobrým ministrom kultúry," poznamenal.