Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Premiér zablahoželal Pellegrinimu k výhre, verí v stabilitu koalície

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini (vpravo) reaguje na predbežné neoficiálne výsledky vo volebnej centrále, vľavo mu gratuluje premiér SR Robert Fico v nedeľu 7. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Aj dnes ľudia na Slovensku ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajine hrozí zo strany liberálnych médií, aktivistov, mimovládnych organizácií, progresivistov, vyhlásil Robert Fico.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. apríla (TASR) - Premiér a líder koaličného Smeru-SD Robert Fico zablahoželal predsedovi koaličného Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu k výhre v prezidentských voľbách. Verí v stabilitu vládnej koalície a vyriešenie praktických problémov spojených s odchodom Pellegriniho z postu predsedu parlamentu. Uviedol to na tlačovom brífingu v Pellegriniho volebnom štábe.

"Aj dnes ľudia na Slovensku ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajine hrozí zo strany liberálnych médií, aktivistov, mimovládnych organizácií, progresivistov," vyhlásil Fico.

Tých, ktorí hovorili pred prezidentskými voľbami o "referende" o vláde, vyzval, aby napísali, že referendum dopadlo dobre a väčšina ľudí si želá pokračovanie aktuálneho štýlu vládnutia. Aktuálna koalícia je podľa neho predurčená vládnuť do roku 2027.

"Voľby dopadli skvele pre celé Slovensko," reagoval na sociálnej sieti šéf rezortu zahraničia Juraj Blanár (Smer-SD). Ku gratulácii Pellegrinimu sa na sociálnej sieti pripojil aj minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Vo volebnom štábe gratuloval Pellegrinimu aj bývalý prezident Ivan Gašparovič. Upozornil, že podporu bude potrebovať nová hlava štátu i vláda aj naďalej.