Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér urobí všetko, aby bol minister vnútra menovaný budúci týždeň

Na archívnej snímke vľavo bývalý minister vnútra SR Tomáš Drucker a vpravo premiér SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda vlády zároveň zopakoval, že kým vedenie strany nevyberie definitívneho kandidáta, nebude sa k jednotlivým medializovaným osobám vyjadrovať.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) urobí všetko pre to, aby už začiatkom budúceho týždňa mohol predstaviť kandidáta na nového ministra vnútra a požiadať prezidenta Andreja Kisku o jeho vymenovanie do funkcie. Povedal to novinárom s tým, že nový šéf rezortu by mohol na svojej stoličke sedieť už v stredu (25.4.).

Na otázku, či hľadá človeka, ktorý nebude polarizovať spoločnosť tak, ako o tom hovoril Most-Híd, Pellegrini odvetil, že tento post patrí Smeru-SD. "Tak ako Most-Híd aj SNS majú možnosť nominovať si svojich ľudí, tak musí platiť rovnaký meter aj pre Smer-SD. Máme právo vybrať si nomináciu. Pre mňa bude dôležité, že nový minister vnútra musí mať schopnosti a vedomosti na to, aby takýto enormne veľký rezort zvládol," poznamenal.



Za dôležitejšiu personálnu otázku však premiér považuje, kto bude dočasný policajný prezident. "Od nového ministra vnútra očakávam, že konečne sa od polície dá nabok a bude sa venovať verejnej správe, hasičom, záchranárom, klientskym centrám či debyrokratizáci. A políciu nech si riadi policajný prezident," povedal.



Premiér zároveň zopakoval, že kým vedenie strany nevyberie definitívneho kandidáta, nebude sa k jednotlivým medializovaným osobám vyjadrovať. "Pokiaľ nie je rozhodnuté a predsedníctvo Smeru-SD nerozhodne koho bude nominovať, tak mená komentovať nebudem," dodal.

Smer-SD musí nájsť nového ministra vnútra po tom, ako z funkcie abdikoval Tomáš Drucker. Pellegrini už avizoval, že by to chcel vyriešiť do niekoľkých dní.