Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Premiér považuje neúčasť veľvyslancov EÚ na Slavíne za neúctu

Na snímke uprostred predseda strany Smer-SD Robert Fico prišiel položiť veniec pri príležitosti 78. výročia oslobodenia Bratislavy pri pamätníku Slavín v Bratislave 4. apríla 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Poukázal na to, že kladenie vencov na Slavíne je to najmenej, čo môžeme urobiť, aby sme si pripomenuli utrpenie spôsobené fašizmom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. apríla (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) kritizuje veľvyslancov členských štátov Európskej únie, že odmietajú účasť na štvrtkovom (4. 4.) kladení vencov na bratislavskom Slavíne pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy. Považuje to za prejav neúcty k vojakom Červenej armády. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti.

"Na zajtra sme pozvali všetkých veľvyslancov krajín Európskej únie a bývalých spojencov bývalého Sovietskeho zväzu. A samozrejme veľvyslancov Ruskej federácie, Bieloruska a Ukrajiny. Je šokujúce, že z oficiálneho kladenia vencov sa veľvyslanci ospravedlňujú len preto, lebo rátajú s účasťou, prirodzenou účasťou ruského a bieloruského veľvyslanca. Nebudem to radšej komentovať," uviedol.

Poukázal na to, že kladenie vencov na Slavíne je to najmenej, čo môžeme urobiť, aby sme si pripomenuli utrpenie spôsobené fašizmom.