Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Predseda maďarského parlamentu:Pellegrini nastupuje so silným mandátom

Na archívnej snímke predseda Národného zhromaždenia Maďarska László Kövér. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kövér z pohľadu Maďarska ocenil, že Pellegriniho výrazne podporili aj členovia maďarskej národnostnej menšiny žijúcej na Slovensku.

Budapešť 7. apríla (TASR) - Predseda maďarského Národného zhromaždenia László Kövér v nedeľu zablahoželal Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v druhom kole slovenských prezidentských volieb. Pre agentúru MTI to uviedol šéf tlačového odboru parlamentu Zoltán Szilágyi, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Vaše výrazné víťazstvo dosiahnuté pri vysokej účasti voličov predstavuje silný mandát a jasne ukazuje, že vám občania dôverujú ako človeku, aj ako politickému lídrovi," píše sa v liste Kövéra adresovanom terajšiemu predsedovi Národnej rady SR.

Kövér z pohľadu Maďarska ocenil, že Pellegriniho výrazne podporili aj členovia maďarskej národnostnej menšiny žijúcej na Slovensku.

"Je to svedectvom vášho rešpektu a oddanosti menšinám, čo je dôležitý krok pri posilňovaní vzťahov medzi našimi národmi,"
zdôraznil predseda maďarského parlamentu.

Zvolením Pellegriniho za hlavu štátu možno podľa Kövéra otvoriť novú éru v slovensko-maďarských vzťahoch.

"Maďari sa tešia na najbližšie roky, keď obe krajiny môžu upevniť priateľské putá a svojou spoluprácou vytvárať ešte viac príležitostí pre rozvoj ľudu našich krajín," dodal maďarský politik, ktorý vyjadril presvedčenie, že Pellegrini v pozícii slovenského prezidenta prispeje k tomu, že hlas mieru zaznie v Európe ešte výraznejšie.



(spravodajca TASR Ladislav Vallach)