Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci zvolili troch kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR

Na snímke plénum NR SR počas hlasovania o kandidátoch na ústavných sudcov na 45. schôdzi NR SR 21. mája 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na ÚS sa aktuálne nachádza sedem z celkového počtu 13 ústavných sudcov. Z ôsmich navolených kandidátov prezident SR Andrej Kiska vymenoval troch nových ústavných sudcov.

Bratislava 21. mája (TASR) - Národná rada (NR) SR v utorok v tajnom hlasovaní zvolila troch kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR, ktorých ponúkne prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi. Informovali o tom v parlamente po voľbe. Kandidátmi na ústavných sudcov sú Pavol Boroň, Marek Tomašovič a Martin Vernarský. Keďže sa poslancom nepodarilo zvoliť dostatok kandidátov, opakovaná voľba bude v stredu (22. 5.) o 11.00 h. Postupujú do nej všetci uchádzači, ktorí neboli zvolení.

Na Ústavnom súde sa aktuálne nachádza sedem z celkového počtu 13 ústavných sudcov. Z ôsmich navolených kandidátov prezident SR Andrej Kiska vymenoval troch nových ústavných sudcov, čím sfunkčnil plénum Ústavného súdu. Za predsedu ÚS vymenoval Ivana Fiačana.