Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Polícia varuje pred zlodejmi, do prevádzok preniknú cez vetracie okno

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poukázala na prípad z druhého bratislavského okresu, keď sa neznámy páchateľ vlámal do fitnescentra cez vyvýšené okno.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Za posledný mesiac v rámci Bratislavy pribúda počet prípadov, keď sa zlodeji vlámu do prevádzok cez vetracie okno. Polícia v tejto súvislosti pripomína, aby majitelia či prevádzkovatelia nenechávali otvorené okná mimo otváracích hodín prevádzky. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Poukázala na prípad z druhého bratislavského okresu, keď sa neznámy páchateľ vlámal do fitnescentra cez vyvýšené okno. Podľa polície z neho odstránil sieťku proti hmyzu a uvoľnil mechanizmus okna, ktoré bolo v polohe na vetranie. "Následne z vnútorných priestorov odcudzil finančnú hotovosť, dva kusy mobilných telefónov, dve zariadenia iPad, elektrobicykel a viac kusov oblečenia," ozrejmila hovorkyňa.

Polícia preto apeluje na prevádzkovateľov a majiteľov prevádzok, aby pred odchodom z prevádzky skontrolovali, či sú všetky okná a dvere riadne zatvorené, pravidelne kontrolovali prichytenie pántov k rámu a krídlu okna a nezabúdali ani na okná v pivničných priestoroch a zásobovacích šachtách. Odporúča im tiež zabezpečiť priestory prevádzky kamerovým systémom, prípadne zariadeniami signalizujúcimi neoprávnený pohyb osôb.