Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Alkohol je zlý šofér: najviac nehôd sa udeje počas víkendov

Ilustračné foto Foto: TASR - Milan Kapusta

Z policajných štatistík vyplýva, že približne každý desiaty vodič, ktorý spôsobí dopravnú nehodu, je pod vplyvom alkoholu.

Banská Bystrica 16. septembra (TASR) – Najviac nehôd, ktoré spôsobia vodiči pod vplyvom alkoholu, sa udeje počas víkendových dní. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, podľa ktorej sú najrizikovejšími predĺžené víkendy a sviatky.

„Približne každý desiaty vodič, ktorý spôsobí dopravnú nehodu, je pod vplyvom alkoholu,“ konkretizovala hovorkyňa. Aj z tohto dôvodu Prezídium PZ spolu so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Oddelením bezpečnosti cestnej premávky Ministerstva dopravy a výstavby SR zorganizovalo šiesty ročník osvetovej akcie Deň zodpovednosti, ktorá trvá do nedele 17. septembra.

„Cieľom je apelovať na vodičov, aby nekonzumovali alkohol pred jazdou. Súčasťou Dňa zodpovednosti je aj dopravno–preventívna akcia, prebiehajúca v rámci Slovenska počas celého predĺženého víkendu,“ dodala Kováčiková.