Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hoci vopred ohlásili kontrolu, aj tak pokutovali 1214 vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kontrola bola zameraná predovšetkým na dodržiavanie stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, dodržiavanie zákazu obsluhovať telefón počas šoférovania a na spôsob jazdy vodičov.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Polícia v sobotu (18.8.) počas osobitej kontroly na celom Slovensku zaznamenala 1303 porušení pravidiel cestnej premávky. Kontrola bola zameraná predovšetkým na dodržiavanie stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, dodržiavanie zákazu obsluhovať telefón počas šoférovania a na spôsob jazdy vodičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Pokutu v blokovom konaní zaplatilo 1214 vodičov, ďalších 66 policajti upozornili na nesprávne chovanie sa, tentoraz bez pokuty. "Rýchlosť prekročilo 692 vodičov, 82 nemalo bezpečnostné pásy, 74 používalo mobil, 63 malo zlý technický stav vozidla. Osvetlenie vozidla ignorovalo 47 vodičov, štyria vodiči nedali prednosť v jazde, 19 nesprávne predchádzali a 42 jazdili nesprávnym spôsobom," uviedla Baloghová.

Zákaz požívania alkoholu počas jazdy ignorovali šiesti vodiči. Dvaja z nich nafúkali viac ako jedno promile, za čo im hrozí ročné väzenie. Zákon porušilo aj 12 cyklistov a 17 chodcov. "Tak ako pri ostatnej akcii, aj teraz museli policajti zadržať vodičské preukazy, osvedčenia o evidencii aj tabuľky s evidenčnými číslami. Okrem dopravných priestupkov odhalili aj dva trestné činy a jednu osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie. V správnom konaní na dopravných inšpektorátoch bude ďalej riešených 23 priestupkov," informovala Baloghová.

Celkový počet priestupkov sa oproti ostatnej akcii mierne znížil. "Avšak vzhľadom na fakt, že sme akciu dostatočne vopred ohlásili, by sa očakávalo nula zistených priestupkov," povedala. Polícia bude v podobných, vopred ohlásených kontrolách pokračovať aj v budúcnosti.