Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Peter Kažimír nesúhlasí so Smerom-SD, strana by mala priznať prehru

Na archívnej snímke Peter Kažimír. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa jeho názoru je potrebné si priznať, že strana Smer-SD voľby prehrala. Podotkol, že síce so cťou, ale prehrala.

Bratislava 31. marca (TASR) - Minister financií a podpredseda strany Smer-SD Peter Kažimír nesúhlasí s vyhlásením Smeru-SD, že vyšiel z prezidentských volieb posilnený. Uviedol to v reakcii na vyhlásenie tlačového odboru strany k výsledkom prezidentských volieb.

"Ako by mohla byť najsilnejšia politická strana v krajine posilnená volebným procesom, v ktorom aby neuškodila vlastnému kandidátovi, nemohla sa k nemu ani naplno prihlásiť. Jediným posilneným je Maroš Šefčovič, ktorý v osobnej voľbe získal podporu trištvrte milióna voličov zo všetkých kútov Slovenska," myslí si Kažimír.

Podľa jeho názoru je potrebné si priznať, že strana Smer-SD voľby prehrala. Podotkol, že síce so cťou, ale prehrala. "Musíme byť na seba prísni, nepostačuje porovnávať sa s málo významnou parlamentnou opozíciou," poznamenal.

Spôsob, ako trend poklesu podpory verejnosti zvrátiť, vidí v odvahe povedať si pravdu a pracovať všetkými politickými prostriedkami na poctivej zmene.

Koaličná strana Smer-SD v nedeľu blahoželala Zuzane Čaputovej k zvoleniu za prezidentku SR. V reakcii zdôraznila, že kandidát s podporou tejto strany Maroš Šefčovič získal viac ako 750.000 hlasov občanov, pričom si za svoj výkon a nasadenie počas prezidentskej kampane zaslúži veľký rešpekt a úctu. "Z tejto voľby, na rozdiel od opozičných parlamentných strán, vyšla strana Smer-SD posilnená," uviedol Smer-SD v stanovisku na sociálnej sieti.

Oficiálnou víťazkou druhého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová so ziskom 58,4 percenta hlasov. Maroš Šefčovič získal 41,59 percenta hlasov. Výsledky potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.