Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Pellegrini po úspechu nepredpokladá otváranie koaličnej zmluvy

Na snímke uprostred zľava štátny tajomník ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Filip Kuffa, podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a štátny tajomník Ministerstva obrany SR Igor Melicher počas výjazdového rokovania vlády SR na Základnej škole T. J. Moussona v Michalovciach 28. februára 2024. Foto: TASR - František Iván

Vládne strany by si mali ponechať svoje ministerské kreslá. Vyplýva to z vyjadrenia Pellegriniho v rozhovore pre Joj 24.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Víťaz prezidentských volieb a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini nepredpokladá po volebnom úspechu otváranie koaličnej zmluvy. Vládne strany by si mali ponechať svoje ministerské kreslá. Vyplýva to z vyjadrenia Pellegriniho v rozhovore pre Joj 24.

"Voľbou prezidenta sa nič nemení na rozložení síl a vládna koalícia je stabilná, len keď má väčšinu troch poslaneckých klubov, ktoré majú presne podelené jednotlivé rezorty," povedal Pellegrini.

Pozíciu predsedu parlamentu si podľa neho zaslúži jeden z dvojice Denisa Saková a Richard Raši. Predpokladá ich dohodu. Zopakoval, že nový predseda Hlasu-SD vzíde zo štyroch podpredsedov a generálneho manažéra strany Matúša Šutaja Eštoka.

Pellegrini je vďačný každému politikovi zo Smeru-SD, ktorý v prezidentských voľbách mobilizoval voličov v jeho prospech. Rovnako sa poďakoval aj podpore SNS. "Postoj pána Danka vnímam veľmi racionálne a triezvo," podotkol.

Vo svojom úrade chce podporovať všetky kroky vedúce k zlepšeniu života na Slovensku. "Je povinnosťou prezidenta zastať sa aj slovenského národa, aj všetkých obyvateľov, nech sú z akejkoľvek národnostnej menšiny," zdôraznil.