Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

P. Pellegriniho mrzia vyjadrenia A. Danka, má sa venovať rezortom SNS

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: TASR/Pavol Zachar

Premiér o zasadnutiach koalície povedal, že na ne síce nechodí, no o ich obsahu je pravidelne informovaný. Ako uviedol, dohaduje sa na nich postup ohľadom konkrétnych zákonov.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odporúča predsedovi parlamentu a SNS Andrejovi Dankovi, aby venoval svoju energiu a entuziazmus rezortom v správe SNS. V piatok tak reagoval na kritiku koaličného partnera smerovanú k ministerstvám pod správou Smeru.

"Mrzí ma, keď koaličný partner v poslednej dobe takto intenzívne komentuje prácu rezortných ministrov a hlavne rezortov, ktoré sú v portfóliu našej politickej strany," povedal premiér s tým, že väčšinou sa snaží tieto vyjadrenia nekomentovať. Pripomenul zodpovednosť za stabilitu koalície i krajiny.

Dankovi odporučil, aby namiesto zdravotníctva či sociálnej sféry dohliadal na svojich ministrov. "Napríklad v školstve, kde sme prišli minulý rok o viac ako 108 miliónov eur, ktoré mohli skončiť v našich univerzitách a vedecko-výskumných inštitúciách, ale neboli sme schopní ich minúť a museli sme ich vrátiť naspäť," upozornil. Dodal, že tento rok sa môže situácia opakovať.

O zasadnutiach koalície povedal, že na ne síce nechodí, no o ich obsahu je pravidelne informovaný. Ako uviedol, dohaduje sa na nich postup ohľadom konkrétnych zákonov.