Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

VIDEO: Pellegrini poďakoval voličom, hovorí o záväzku i zadosťučinení

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini v rozhovore s novinármi pred volebnou centrálou v sobotu 6. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Pellegrini sľúbil, že bude prezidentom všetkých Slovákov, bez ohľadu na to, či ho volili alebo nie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. apríla (TASR) - Neoficiálny víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini poďakoval krátko po polnoci za hlasy všetkým voličom. Hovorí o obrovskom záväzku do budúcna, veľkej cti a zadosťučinení. Vďaku vyjadril aj koaličným partnerom.

"Vláda sa môže spoľahnúť, že pokiaľ bude plniť programové vyhlásenie vlády (PVV), nemusí sa obávať, že z prezidentského paláca, tak ako to bolo posledných desať rokov, vznikne opozično-oportunistické mocenské centrum, ktoré bude vláde a štátu škodiť, aj v zahraničí, a bude sa tešiť z neúspechov vlády SR," vyhlásil Pellegrini. Zároveň podotkol, že nebude nekritickým obdivovateľom vlády.

Vládu chce tiež Pellegrini podporovať v snahe zlepšovať ľuďom život a naplniť PVV. Deklaruje, že bude chrániť národné a štátne záujmy Slovenska. Pellegrini urobí tiež všetko preto, aby SR stála na strane mieru. Koalícia podľa neho zároveň vyslala jasný signál, že aj v prípade zvolenia Pellegriniho za prezidenta bude stabilná a strana Hlas-SD bude plniť aj naďalej svoj volebný program.



Chápe podľa vlastných slov, že Slovensko má svoje vlastné problémy. Tvrdí, že len zjednotený národ sa dokáže spojiť, nájsť energiu a silu, aby spoločne z tých problémov, v ktorých sa nachádza, našiel cestu von.
Pellegrini sľúbil, že bude prezidentom všetkých Slovákov, bez ohľadu na to, či ho volili alebo nie. "Vždy budem stáť na strane Slovenskej republiky, ktorej záujmy budú u mňa na prvom mieste," skonštatoval.

V Pellegriniho volebnom štábe aktuálne vládne veselá atmosféra. Spolustraníci v bratislavskej reštaurácii na petržalskom brehu Dunaja už pri sčítaní približne 88 percent spievali slovenskú hymnu či pokrikovali "Pelle na hrad".