Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Ondek:Manažérske schopnosti Druckera by mali byť pre školstvo prínosné

Na snímke Pavel Ondek. Foto: TASR - Martin Baumann

Chceme predložiť deklaráciu, ktorá odzrkadľuje súčasný stav v školstve, ale aj vízie do budúcna vrátane platov všetkých zamestnancov školstva, uviedol Ondek.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Manažérske schopnosti ministra školstva, vedy, výskumu a športu Tomáša Druckera (Hlas-SD) by mohli pozitívne ovplyvniť slovenské školstvo. Pre TASR to uviedol predseda Odborového zväzu školstva Pavel Ondek. Drucker podľa neho musí riešiť niekoľko priorít. Na budúci týždeň by mu mali viaceré školské organizácie vrátane Odborového zväzu školstva predstaviť vízie.

"Chceme predložiť deklaráciu, ktorá odzrkadľuje súčasný stav v školstve, ale aj vízie do budúcna vrátane platov všetkých zamestnancov školstva," uviedol Ondek s tým, že na jej vypracovaní spolupracovalo niekoľko školských organizácií.

Zdôraznil, že je nevyhnutné zabezpečiť finančné prostriedky aj pre bežné prevádzkové náklady škôl a riešenie problémov zapríčinených energetickou krízou. Školy podľa neho potrebujú finančnú podporu. "Tým myslím všetky školy od materských škôl až po vysoké školy," doplnil.

Minister školstva by sa podľa neho taktiež mal zaoberať nezamestnanosťou v oblasti školstva a zároveň sa dôkladne oboznámiť so sociálnym postavením zamestnancov. Pre Ondeka je prioritou aj profesijný rozvoj zamestnancov.