Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Ocenenie Atlas získalo šesť projektov

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

V kategórii ochrana prírody Slovenska si cenu odnáša Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko za projekt obnovy biotopov na lúke Ostrovik.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Ocenenie Atlas získalo šesť projektov. O víťazoch v piatich kategóriách a výbere držiteľa Ceny poroty rozhodli enviroexperti. Na udržanie a rozvoj ocenených projektov udelila Nadácia VÚB každému držiteľovi grant vo výške 10.000 eur. TASR o tom informovala nadácia.

V kategórii ochrana prírody Slovenska si cenu odnáša Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko za projekt obnovy biotopov na lúke Ostrovik. Cena Atlas v kategórii zlepšovanie životného prostredia putuje do občianskeho združenia Zachráňme hrady, ktoré prišlo s inovatívnym konceptom obnovy hradných ruín.

Nezisková organizácia Za našu vodu zvíťazila v kategórii osveta. Organizácia spája odborníkov, chemikov, ekológov a aktivistov z rôznych oblastí s cieľom bojovať proti znečisťovaniu zdrojov pitnej vody ako najvyššieho verejného záujmu. Ocenenie Atlas zahŕňa aj kategóriu eko startupy, ktorej víťazom sa stal startup Repetito z Púchova. Ten prináša na Slovensko znovupoužiteľné vratné obaly pre online predaj a nakupovanie.

Cenu za Zelené podnikanie získala Stredná odborná škola Pribeník. Inštitúcia prišla s projektom, ktorý vytvára funkčný model vzorovej biofarmy pri využití systému agrokruh. Cenu poroty dostal projekt Psychiatrickej nemocnice Profesora Matulaya v Kremnici.