Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Počas DOD Národnej transfúznej služby bude možné darovať krv

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odberné pracoviská sa nachádzajú v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline.

Bratislava 12. júna (TASR) - Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či oboznámiť sa s činnosťou Národnej transfúznej služby (NTS) SR. Podujatie organizuje v stredu (14. 6.) pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi. Odberné pracoviská budú darcom i verejnosti prístupné od 7.00 do 17.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa NTS Martina Frigová.

"Hlavným cieľom osláv darcovstva krvi je ďakovať jednotlivcom, ktorí darujú krv za ich humánny život zachraňujúci skutok a zároveň povzbudzovať ľudí, aby sa stali darcami krvi," uviedla Frigová. Priblížila, že sa zdôrazňuje aj potreba pravidelného darcovstva krvi a plazmy z dôvodu udržiavania dostatočných zásob transfúznych prípravkov.

Odberné pracoviská sa nachádzajú v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. "Letné mesiace sú každoročne najkritickejším obdobím, v ktorom darovaná krv zachraňuje ľudské životy," podotkla s tým, že na darovanie krvi odporúčajú objednať sa prostredníctvom webovej stránky alebo mobilnej aplikácie.