Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Daniel Lipšic nevidí dôvod, aby sa Anne Bubeníkovej ospravedlnil

Minister vnútra Daniel Lipšic Foto: TASR/Martin Baumann

Anna Bubeníková vyzvala Daniela Lipšica k ospravedlneniu krátko po parlamentných voľbách. Šéf rezortu vnútra si za svojimi slovami stojí.

Bratislava 22. marca (TASR) - Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) nevidí žiaden dôvod na to, aby sa ospravedlnil bývalej šéfke Fondu národného majetku (FNM) Anne Bubeníkovej za svoje predchádzajúce vyjadrenia.

"V krátkom čase dostane odpoveď... Ja som popísal presne úlohu, ktorú mala pri privatizácii PPC (Paroplynového cyklu), a tá je nespochybniteľná," povedal dnes pre TASR šéf rezortu vnútra s tým, že za svojimi slovami si stojí.

Bubeníková adresovala výzvu Lipšicovi krátko po parlamentných voľbách. Jej výhrady smerovali k tlačovej konferencii ministra 5. marca, kedy informoval o svojom podnete na Generálnu prokuratúru (GP) SR na zrušenie privatizácie PPC. Bývalá šéfka FNM mala podľa neho napriek rozporným názorom v komisii presadiť ponuku spoločnosti, ktorá patrí pod finančnú skupinu Penta.

"Tvrdenie, že Anna Bubeníková presadila ponuku finančnej skupiny Penta vyznieva, akoby práve ona bola osobou, ktorá spôsobila škodu 15 miliárd korún," konštatovali v žiadosti o ospravedlnenie právni zástupcovia Bubeníkovej.

Lipšic dnes zároveň potvrdil, že vyšetrovanie kauzy Gorila aj naďalej pokračuje rýchlym tempom a výsledky vyšetrovacieho tímu znemožnia zamiesť kauzu pod koberec. "Budú samozrejme ďalšie procesné úkony v dohľadnej dobe urobené," priblížil dosluhujúci minister.

Či sa k výsledkom vyšetrovania ešte stihne ako minister vyjadriť, dnes nevedel povedať. "Sú aj ďalšie čiastkové výsledky, ktoré potvrdzujú v mnohých prípadoch podozrenia, ale nebolo by fér sa vyjadrovať, aké to sú, lebo to by sme informovali aj podozrivé osoby o tom, ako sme na tom dôkazne," povedal. Komentovať nechcel ani to, či v najbližších dňoch padne kvôli Gorile nejaké obvinenie.