Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na záchranné práce súvisiace s počasím pôjde 1,14 milióna eur

Foto: TASR/AP

Ministri dnes schválili uvoľnenie týchto prostriedkov z rezervy vlády na riešenie krízových situácií.

Bratislava 25. júla (TASR) - Vláda vyčlení na záchranné práce, ktoré súviseli s mimoriadnymi udalosťami v niektorých lokalitách spôsobenými počasím 1.142.671 eur. Ministri dnes schválili uvoľnenie týchto prostriedkov z rezervy vlády na riešenie krízových situácií. Tie následne ministerstvo vnútra presunie zo svojho rozpočtu dotknutým obvodným úradom, mestám a obciam. Stať by sa tak malo do 8. augusta.

Pre intenzívne dažde sa v minulom roku zosunula pôda v dvoch lokalitách Košíc, ďalej v obci Krajná Poľana v okrese Svidník a vo Vinohradoch nad Váhom v okrese Galanta. V júni 2011 rovnaká situácia nastala v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie.

Tu bude player


Snehová kalamita vo februári tohto roka zase zapríčinila problémy v zásobovaní pitnou vodou v obci Čavoj a neprejazdnosť ciest v Kanianke, obe v okrese Prievidza. Rozsiahla snehová kalamita postihla aj 13 obcí v okrese Námestovo. Podobne na tom bolo aj 49 obcí v okresoch Čadca, Žilina a Považská Bystrica.

Dlhotrvajúce silné mrazy počas tohtoročnej zimy spôsobili havárie na výtlačnom vodovodnom potrubí a vodných zdrojoch v Starej Ľubovni a obciach Lomnička, Chmelnica a Plavnica v okrese Stará Ľubovňa.

Mimoriadna situácia bola od februára vyhlásená pre zosuvy lavín v obci Staré Hory v okrese Banská Bystrica. Veterná smršť v tom istom mesiaci zase strhla časť strechy z budovy Obecného úradu v Brutovciach v okrese Levoča.