Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na Slovensku sú bez elektriny tisíce domácností

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bez prúdu sú ľudia najmä v okolí Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice.

Zvolen 1. decembra (TASR) - Zhruba 15.000 domácností na strednom Slovensku je v súvislosti s počasím stále bez elektrického prúdu. TASR o tom v piatok ráno informoval hovorca Stredoslovenskej energetiky - Distribúcie (SSE-D) Miroslav Gejdoš.

"Počet porúch na elektrickom vedení sa od štvrtka (30.11.) od ôsmej večer nijako zásadne nezmenil. Situácia sa ale upokojila. Bez prúdu sú ľudia najmä v okolí Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice," uviedol.

"Naši pracovníci cez noc riešili iba tie najvážnejšie situácie, väčšina z nich bola od včerajšieho skorého rána v teréne, takže si potrebovali aj oddýchnuť. So svitaním však opäť nastupujú do práce v posilnených tímoch a urobia všetko pre to, aby mali domácnosti elektrinu čo najskôr," dodal.


Západ Slovenska hlási 800 odberných miest bez elektrickej energie



Na západnom Slovensku je bez elektrickej energie po štvrtkovom (30.11.) snežení ešte 800 odberných miest. V priebehu piatka by aj tieto poruchy už mali byť odstránené. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.

Situácia na západnom Slovensku je podľa jej slov už stabilizovaná. "Mimoriadny stav naďalej zostáva vyhlásený v oblastiach Nitra, Nové Zámky a Levice," podotkla Dobošová. Všetky pohotovostné zložky Západoslovenskej distribučnej (ZSD) sú v teréne.

Vo štvrtok počasie skomplikovalo na západe krajiny dodávku elektrickej energie. Kalamitný stav bol vyhlásený pre oblasti Bratislava, Nitra, Trenčín, Partizánske, Levice a Nové Zámky. Vo štvrtok napoludnie bolo bez elektrickej energie 9000 odberných miest.