Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Na severnej polovici Slovenska fúka silný vietor

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Na severnej polovici Slovenska fúka silný vietor. Naďalej tam platí výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstraha sa týka okresov Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Žiar nad Hronom, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Zvolen, Detva, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča, Sabinov, Prešov, Stará Ľubovňa, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné a Snina.

Pre tieto oblasti platí výstraha prvého stupňa, SHMÚ na hrebeňoch hôr očakáva silný nárazový vietor s rýchlosťou, ktorá sa na rôznych miestach môže pohybovať od 18 do 26 m/s. Hydrometeorológovia informujú, že táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. V danej ročnej dobe a oblasti je bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.