Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Na hrebeňoch hôr sa vyskytne silný nárazový vietor

Ilustračné foto Foto: TASR/Adriana Antošková

Výstraha platí od dnešného rána do štvrtka (27.9.) do 20.00 h pre okresy Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš a Poprad.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Vo vysokohorských polohách hrozí v priebehu dnešného dňa a štvrtka silný nárazový vietor. Meteorológovia preto pre oblasť Vysokých a Nízkych Tatier vydávajú výstrahu 2. stupňa.

Výstraha platí od dnešného rána do štvrtka (27.9.) do 20.00 h pre okresy Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš a Poprad. V uvedených okresoch sa na hrebeňoch hôr očakáva miestami nárazový vietor, ktorý môže dosiahnuť rýchlosť 20-28 m/s.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke upozorňuje, že pri tejto rýchlosti sa výrazne zvyšuje riziko spôsobenia škôd, uvedená rýchlosť predstavuje tiež zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Nárazový vietor, i keď s menšou rýchlosťou - 18-26 m/s, sa môže miestami vyskytnúť aj v ďalších okresoch Trenčianskeho, Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja. Pre tieto oblasti vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa. Aj tá platí do štvrtkového (27.9.) večera.