Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na bratislavskom gymnáziu odvolil kandidát na prezidenta Š. Harabin

Na snímke kandidát na prezidenta SR Štefan Harabin prichádza vhodiť hlasovací lístok do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb v Bratislave 16. marca 2019. Foto: TASR/Dano Veselský

Harabin uviedol, že pôjde na roľu, zapáli si oheň a bude sa pozerať do ohňa.

Bratislava 16. marca (TASR) – Na bratislavskom Gymnáziu Metodova v sobotu odvolil aj kandidát na prezidenta SR Štefan Harabin. Ako sám potvrdil, očakáva vysokú volebnú účasť.



"Ja som každý futbalový a stolnotenisový zápas išiel vyhrať. Nikdy som s nikým nekupčil a nepripúšťal som inú alternatívu," uviedol Harabin. Dnešný deň chce podľa svojho vyjadrenia stráviť na roli. "Idem na roľu, zapálim si oheň a budem sa pozerať do ohňa. A budem čítať," dodal.

Volebné miestnosti v prvom kole volieb prezidenta SR sú otvorené od 7.00 h do 22.00 h. Volebné právo má vyše 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí. Na to, aby bol prezident zvolený už v prvom kole, by musel jeden z kandidátov získať nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov. Pokiaľ sa tak nestane, bude sa konať druhé kolo. Plánované je na 30. marca.