Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pacienti v týchto nemocniciach dostali hygienické balíčky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Každý balíček obsahuje toaletný papier, zubnú pastu a zubnú kefku, sprchový šampón, mydlo a hygienické servítky.

Bratislava 1. októbra (TASR) – Pacienti hospitalizovaní vo fakultných nemocniciach v Trenčíne, Trnave, Žiline, v detských fakultných nemocniciach v Banskej Bystrici a Košiciach aj v nemocnici v Poprade prvý októbrový týždeň dostali hygienické balíčky. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Ministerstvo zaobstaralo celkovo 136.940 hygienických balíčkov. Postupne ich začne rozdeľovať do všetkých 13 nemocníc v pôsobnosti rezortu. "Snažíme sa neustále zlepšovať podmienky v našich nemocniciach," uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD). Aj tento krok podľa nej prispeje k zvýšeniu komfortu pre pacientov, ktorí idú na plánovaný zákrok alebo sú hospitalizovaní po náhlom zhoršení zdravotného stavu.

Každý balíček obsahuje toaletný papier, zubnú pastu a zubnú kefku, sprchový šampón, mydlo a hygienické servítky. Rezort zdravotníctva aktuálne realizuje druhé verejné obstarávanie na hygienické balíčky, ktoré nemocnice dostanú postupne v rokoch 2019 až 2020 v predpokladanom počte viac ako 900.000 kusov.