Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Most-Híd má údajne záujem ísť do koalície so Smerom

Foto: TASR/Martin Baumann

Práve strana Bélu Bugára zatiaľ ako jediná oficiálne nevylúčila spoluprácu s víťazom volieb.

BRATISLAVA 14. marca (TERAZ.sk) - Most-Híd sa zrejme chystá do koalície so Smerom, informuje o tom spravodajský portál Aktualne.sk. Jednofarebná koalícia tak nemusí byť istá.

Práve strana Bélu Bugára zatiaľ ako jediná oficiálne nevylúčila spoluprácu s víťazom volieb. Možný scenár spoločnej koalície Smer-SD a Most-Híd nepoprela ani hovorkyňa strany, ktorá podporuje menšiny na Slovensku, Zuzana Bačiak Masaryková. Podľa nej: "Žiadne rokovania neprebehli a ani neprebiehajú. Zajtra je rokovanie všetkých politických strán za okrúhlym stolom. Takéto závery sú preto predčasné."

Bývalý predseda poslaneckého klubu Mostu-Híd Lászlo Solymos pre Aktuálne.sk povedal, že od volieb sa zišli len raz a nezáväzne diskutovali o možných scenároch v najbližšej budúcnosti.

Ako však portál ďalej uvádza, Smer ponuku Mostu odmietol.

Jednoznačný víťaz parlamentných volieb Smer-SD zvolal na štvrtok rokovania pri okrúhlom stole, aby prerokoval so stranami (KDH, OĽaNO, SDKÚ-DS a SaS) koaličnú spoluprácu. Už pred týmto rokovaním však spoluprácu so Smerom odmietol trojlístok KDH, SDKÚ-DS a SaS.