Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NAKA zatkla podnikateľa Mariana Kočnera

Na archívnej snímke podnikateľ Marián Kočner. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podnikateľa zatkla NAKA na základe príkazu prokurátora Úradu špecializovanej prokuratúry.

Bratislava 20. júna (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zatkla v stredu podnikateľa Mariana Kočnera. Dôvodom sú zmenky a daňové trestné činy.

"Na základe vydaného pokynu dozorovým prokurátorom bola policajtmi NAKA zadržaná osoba M. K. V súčasnosti sú s ňou vykonávané procesné úkony a o ďalšom postupe rozhodne vyšetrovateľ v zmysle Trestného poriadku," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Viac informácií polícia podľa jeho slov v súčasnosti nemôže poskytnúť.

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) potvrdil, že podnikateľa Mariana K. v stredu zadržali vo veci týkajúcej sa zmeniek. "V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla ďalej pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

O prípadnom návrhu prokurátora na väzobné stíhanie môže rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) - pracovisko Banská Bystrica. To však v stredu hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková pre TASR zatiaľ potvrdiť nevedela.

Nevylučuje sa však, že o väzobnom stíhaní budú napokon rozhodovať bratislavské súdy - Okresný súd Bratislava 5 alebo Okresný súd Bratislava 3, kde sa kauzy zmeniek aktuálne riešia.



Podnikateľ je obvinený v prípade Gatex aj v prípade vratiek DPH v súvislosti s prevodmi nehnuteľností na Donovaloch. Nedávno polícia začala stíhanie vo veci aj pre zmenky voči Televízii Markíza. Podnikateľa v ňom pomenovali ako podozrivého, obvinenie vtedy ešte nevzniesla. O Kočnerovi písal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak. Tomu sa Kočner vyhrážal, že o ňom a o jeho rodine bude zisťovať informácie. Polícia to ako trestný čin nevyhodnotila, píše Denník N.