Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Miškov nebude kandidovať na post šéfa hospodárskeho výboru

Juraj Miškov (vpravo) a Daniel Krajcer. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Liberáli nechcú pomáhať Smeru-SD vytvárať obraz o rozhádanej opozícii, odkazuje odchádzajúci minister hospodárstva a podpredseda SaS Juraj Miškov.

Bratislava 30. marca (TASR) - Odchádzajúci minister hospodárstva a podpredseda SaS Juraj Miškov nebude kandidovať na post šéfa hospodárskeho výboru. O ten sa sporí s KDH. Pre tento krok sa rozhodol preto, že liberáli nechcú pomáhať Smeru-SD a lídrovi Robertovi Ficovi vytvárať obraz o rozhádanej opozícii.

"Robert Fico rozohral ďalšiu zo svojich mediálnych hier. Rozhodil kosti a čakal, kedy sa bude opozícia o ne biť. SaS nechce pomáhať vytvárať obraz o rozhádanej opozícií. Nebudem sa uchádzať o post predsedu hospodárskeho výboru. Chcem pracovať ako jeho radový člen," vyhlásil dnes Miškov na tlačovej konferencii v Bratislave.

Daniel Krajcer dodal, že poslanci SaS podporia všetko, na čom sa opozícia dohodla. Na otázku, či vo voľbe šéfa hospodárskeho výboru podporí Jána Hudackého (KDH), odpovedal, že na obsadení tohto postu sa opozícia nedohodla.

Pripomenul, že doterajšie rokovania o obsadení postov, ktoré dal Smer-SD opozícii, boli konštruktívne, štyri strany SaS, Most-Híd, SDKÚ-DS a OĽaNO sa vedeli dohodnúť, problém robilo len KDH. "Z toho sme nadobudli pocit, že KDH nemá dosť napriek tomu, že získalo najsilnejšie pozície z toho, čo bolo opozícii ponúknuté," povedal Krajcer.

Liberáli doručia KDH pečené prasa


Jozef Kollár zdôraznil, že liberálom ide o dobré vzťahy v opozícii. Nenásytnosť KDH sa preto rozhodli zahnať pečeným prasaťom, ktoré chcú kresťanským demokratom doručiť kuriérom ešte dnes na ich centrálu. SaS dúfa, že ich to nasýti a že vzťahy v opozícii budú dobré. "Prajeme KDH dobrú chuť," uzavrel Kollár.

"Nikde v Ústave ani v zákonoch nie je napísané, že miesto predsedu výboru pre hospodárstvo patrí len strane SaS. Je to záležitosť korektných politických dohôd. Ak by strana SaS nepovalila vládu, mohla spravovať rezort hospodárstva na úrovni ministra. Mrzí nás, že sa nepoučila ani v opozícii a pokračuje v škriepkach," reagovalo KDH cez svojho hovorcu Mateja Kováča.

Tu bude player